poniedziałek, 14 kwietnia 2014

MARMURKOWE JAJKA W WINIE

Jajka z tego przepisu pachna ziolami, i taki tez maja smak,, jesli ktos lubi eksperymenty polecam.

Skladniki

6 jajek

1 czerwona papryka

3 zabki czosnku

2 galazki rozmarynu

1/4 peczka tymianku

3 liscie laurowe

0,7 l wytrawnego czerwonego wina

 1 lyzeczka soli

Jajka gotujemy 5 minut w wodzie z odrobina soli , zalewamy zimna woda  nnastepnie za pomoca lyzeczki obstukac jajka tak by skorupka popekala.
W miedzyczasie gotujemy wino z ziolami  , czosnkiem pokrojona papryka.


Jajka wkladamy do goracego wina i gotujemy nastepne 5 minut.Jajka zostawiamy  zanuzone w winie do nastepnego dnia.


Podajemy  na salacie z dodatkiem kawiatow bratkow.
Sol morska  1 lyzka ucieramy z 1 lyzeczka sezamu  i posypujemy jajka przed spozyciem.


...mam nadzieje ze posmakuja...


Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz