Jajka z tego przepisu pachna ziolami, i taki tez maja smak,, jesli ktos lubi eksperymenty polecam.
Skladniki
6 jajek
1 czerwona papryka
3 zabki czosnku
2 galazki rozmarynu
1/4 peczka tymianku
3 liscie laurowe
0,7 l wytrawnego czerwonego wina
1 lyzeczka soli
Jajka gotujemy 5 minut w wodzie z odrobina soli , zalewamy zimna woda nnastepnie za pomoca lyzeczki obstukac jajka tak by skorupka popekala.
W miedzyczasie gotujemy wino z ziolami , czosnkiem pokrojona papryka.
Jajka wkladamy do goracego wina i gotujemy nastepne 5 minut.Jajka zostawiamy zanuzone w winie do nastepnego dnia.
Podajemy na salacie z dodatkiem kawiatow bratkow.
Sol morska 1 lyzka ucieramy z 1 lyzeczka sezamu i posypujemy jajka przed spozyciem.
...mam nadzieje ze posmakuja...
Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz