niedziela, 30 marca 2014

FASZEROWANE KALAREPKI

Wegetarianskie danie... mozna jednak do farszu dodac miesko  mielone.. jesli ktos  woli...:)

Skladniki

4 kalarepy

400 g pieczarek

1 szklanka ryzu suchego ( ugotowac)

1 cebula

pol peczka natki pietruszki

sol , pieprz

3 lyzki oleju



Ryz uotowac na polmiekko, Cebule pieczarki podsmazyc na oleju dodac ryz i doprawic , na koncu dodac posiekana natke, a po przestudzeniu farszu jajko.Kalarepy umyc sciac wierzch  kazdej i wydrazyc , zostawiajac pol centymetrowa scianke.Napelnic farszem, i ulozyc e garnku zalac bulionem do polowa wysokosci i gotowac  do miekkosci oko 40 minut.


Wydrazone resztki ugotowac z bulionem i zmiksowac dodac koncentrat doprawic by powstal sos, mozna dodac smietany jesli ktos lubi.


Smacznego....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz