wtorek, 25 marca 2014

CIASTO MILKY WAY

Skladniki

6 jajek

7  lyzek cukru

2 lyzeczki kakao

2 lyzeczki proszku do pieczenia

1 szkl maki pszennej

1 szklanka maki ziemniaczanej

Robimy ciasto biszkoptowe pieczemy 30 -40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto przekroic na dwa placki.




Krem
1 szklanka cukru

3/4 szkl  mleka

2 op cukru waniliowego

3 szkl mleka w proszku( uzylam niebieskiego)

300 g margaryny

Mleko zagotowac z cukrami i wystudzic.Margaryne ucierac dodajac na przemian mleko w proszku i wystudzone mleko z cukrami.
Przelozyc ciasto.Polac polewa czekoladowa.


Ja przygotowalam ciasto w tortownicy 24 cm.
:))

7 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis. Mam tylko jedno pytanie: w biszkopcie nie ma cukru czy to pomyłka? Dziękuję za odpowiedź!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapomnialam o cukrze...:)) juz naprawilam blad ..dziekuje za przypomnienie:))i pozdrawiam serdecznie.

      Usuń
  2. Śliczne ciacho.Bardzo lubię takie proste dekoracje.Bardzo smakowicie wygląda.Chciałbym wiedzieć dlaczego w kremie jest margaryna zamiast masła.Używam często margaryny do wypieków,ale do kremu nigdy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie mam pojecia:)) moze nastepnym razem wyprobuje z maslem i podziele sie spostrzezeniami:)) z tego co wiem margaryna ma utwardzacze w swoim skladzie a maslo nie..

    OdpowiedzUsuń