6 jajek
7 lyzek cukru
2 lyzeczki kakao
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 szkl maki pszennej
1 szklanka maki ziemniaczanej
Robimy ciasto biszkoptowe pieczemy 30 -40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto przekroic na dwa placki.
Krem
1 szklanka cukru
3/4 szkl mleka
2 op cukru waniliowego
3 szkl mleka w proszku( uzylam niebieskiego)
300 g margaryny
Mleko zagotowac z cukrami i wystudzic.Margaryne ucierac dodajac na przemian mleko w proszku i wystudzone mleko z cukrami.
Przelozyc ciasto.Polac polewa czekoladowa.
Ja przygotowalam ciasto w tortownicy 24 cm.
:))
Pysznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Mam tylko jedno pytanie: w biszkopcie nie ma cukru czy to pomyłka? Dziękuję za odpowiedź!
OdpowiedzUsuńZapomnialam o cukrze...:)) juz naprawilam blad ..dziekuje za przypomnienie:))i pozdrawiam serdecznie.
Usuńpyszne Ci wyszło:)
OdpowiedzUsuńŚliczne ciacho.Bardzo lubię takie proste dekoracje.Bardzo smakowicie wygląda.Chciałbym wiedzieć dlaczego w kremie jest margaryna zamiast masła.Używam często margaryny do wypieków,ale do kremu nigdy.
OdpowiedzUsuńNie mam pojecia:)) moze nastepnym razem wyprobuje z maslem i podziele sie spostrzezeniami:)) z tego co wiem margaryna ma utwardzacze w swoim skladzie a maslo nie..
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :)
OdpowiedzUsuń