Skladniki
2 filety z lososia
sok z 1 cytryny
pieprz cytrynowy
3 lyzki oliwy
3 garscie lisci szpinaku
1 peczek koperku
1 jajko
6 ziemniakow
1 lyzka smietany
wiorki masla
Filety z lososia myjemy osuszamy papierowym recznikiem posypujemy pieprzem cytrynowym siola polewamy oliwa i sokiem z cytryny i odstawiamy do lodowki na kilka godzin.
Ziemniaki obieramy kroimy w cienkie plastry , Liscie szpinaku miksujemy z koperkiem sola, polowe purre szpinakowego mieszamy ze smietana , Ziemniaki ukladamy warstwami w naczyniu zaroodporynym wysmarowanym maslem i polewamy masa szpinakowa. Na wierzch ukladamy wiorka masla.,Pieczemy w 180 stopniac az sie zrumienia.
Gdy ziemniaki beda juz prawie gotowe ubijamy jajko, dodajemy mase szpinakowo koperkowa i nakladamy na wierzch filetow. pieczemy w 180 stopniach az sie jajko ze szpinakiem zetnie..
Podajemy z ziemniakami....
Smacznego..
Bardzo smakowity ten łosoś.Nabrałem ochoty,zresztą łosoś,to moja ulubiona ryba,a do tego te smakowite ziemniaki.Pychota.
OdpowiedzUsuń