Skladniki na ciasto
2 lyzki maki
200 g cukru pudru
250 g platkow migdalowych
1 op cukru waniliowego
4 bialka
50 g stopionego masla
Mieszamy suche skladniki, w drugiej miseczce ubijamy lekko bialka i dodajemy do bialek roztopione maslo.Wlewamy plynne skladniki do sypkich produktow i delikatnie mieszamy.
Jedna plaska lyzke ciasta cienko rozsmarowac na papierze do pieczenia w ksztalcie przyblizonym do prostokata.
Pieczemy okolo 10 do 15 minut w 175 stopniach, Ja pieklam w 185.
Gotowe ciasteczka zdejmowac lopatka z papieru i ukladac na rolce ,walku do ciasta, by przyjely ksztalt polokragly.
....:))
Wyglądają cudownie i tak muszą smakować! Migdałowe chipsy nazwałabym to, i wygląda troche jak cieniutkie sezamki, tylko z migdałami. Cudowne! :)
OdpowiedzUsuń