Skladniki
500 g watrobki wolowej
3 lyzki oleju
2 lyzki smietany
2 duze cebule
okolo 2 szklanek maslanki lub mleka
sol , pieprz
Watrobke namoczyc przez godzine w maslance lub w mleku, jesli w mleku dodajemu do niego kilka kropli soku z cytryny.
Po godzinie odsaczamy watrobke osuszamy recznikiem papierowym i kroimy w plastry.Cebule kroimy w piorka lub polkrazki,Watrobke obtoczyc w mace i ulozyc na patelni z goracym olejem. Smazymy do zrumienienia.
Gdy watrobka jest rumiana dodajemy maslo i smietane na watrobke wykladamy cebule, dusimy do miekkosci cebuli co jakis czas mieszajac
Nie solimy i nie pieprzymy ..
Wyjmujemy watrobke solimy ja i pieprzymy swiezo mielonym pieprzem ,cebule doprawiamy.Podajemy z ziemniaczkami i surowka.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz