środa, 1 października 2014

FASZEROWYNY BAKLAZAN

Skladniki

400 g miesa mielonego

1 czerwona papryka

1 duza cebula

2 zabki czosnku

pol peczka natki pietruszki

4 pomidory bez skorki

 2 lyzki koncentratu pomidorowego

1 mocarella

sol, pieprz, mielona kolendra, oregano, slodka i ostra papryka


Baklazany przekroic  na polowki posmarowac oliwa i  podpiec w piekarniku przez 15 min w 190 stopniach, po tym czasie  wydrazyc miazsz i drobno pokroic , zostawiajac pol centymetrowy zapas.Cebule podsmazamy  na oliwie , gdy sie lekko zeszkli dodajemy  pokrojona w drobna kostke papryke dodajemy mieso i podsmazamy razem,W miedzyczasie  pomidory zalewamy wrzatkiem obieramy ze skorki i dodajemy do miesa oraz drobno posiekany  czosnek.  Przyprawiamy do smaku, dodajemy pokrojony miazsz baklazana i nadal podsmazamy do odparowania sokow. Na koncu dodajemy posiekana natke pietruszki , napelniamy polowki baklazana.


Ukladamy plastry mocarelli i kawalki papryki  lub polowki pomidorkow koktajlowych.


Zapiekamy  20 minut w 190 stopniach.


SMACZNEGO...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz