Skladniki
400 g miesa mielonego
1 czerwona papryka
1 duza cebula
2 zabki czosnku
pol peczka natki pietruszki
4 pomidory bez skorki
2 lyzki koncentratu pomidorowego
1 mocarella
sol, pieprz, mielona kolendra, oregano, slodka i ostra papryka
Baklazany przekroic na polowki posmarowac oliwa i podpiec w piekarniku przez 15 min w 190 stopniach, po tym czasie wydrazyc miazsz i drobno pokroic , zostawiajac pol centymetrowy zapas.Cebule podsmazamy na oliwie , gdy sie lekko zeszkli dodajemy pokrojona w drobna kostke papryke dodajemy mieso i podsmazamy razem,W miedzyczasie pomidory zalewamy wrzatkiem obieramy ze skorki i dodajemy do miesa oraz drobno posiekany czosnek. Przyprawiamy do smaku, dodajemy pokrojony miazsz baklazana i nadal podsmazamy do odparowania sokow. Na koncu dodajemy posiekana natke pietruszki , napelniamy polowki baklazana.
Ukladamy plastry mocarelli i kawalki papryki lub polowki pomidorkow koktajlowych.
Zapiekamy 20 minut w 190 stopniach.
SMACZNEGO...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz