niedziela, 13 lipca 2014

MIELONE W ROZKACH WAFLOWYCH

Swietne na cieplo i na zimno. Latwe w wykonaniu, urozmaica tradycyjne mielone. Do urozmaicenia smaku podalam je z sosem czosnkowym.

Skladniki

0,5 kg miesa mielonego
1 marchewka
1 cebula
1 lyzka masla
1 jajko
pol bulki
10 rozkow waflowych
sol, pieprz, vegeta

Cebule pokroic w kostke , marchewke zetrzec na grubych oczkach, razem podsmyzyc na masle dodac do mielonego,dodac bulke , jajko doprawic do smaku mozna dodac zielenine jesli ktos lubi.


Panierka
bulka tarta
1 lyzka maki
2 jajka



Jajka mieszamy z maka , ja dodalam troszke mleka, Obtaczamy  rozki w jajku a nastepnie w bulce tartej, smazymy naoleju z kazdej strony na srednim ogniu by sie przepiekly,




Podalam z sosem czosnkowym,,, jednak to juz sprawa indywidualna.


Smacznego...:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz