środa, 16 lipca 2014

BABECZKI Z BUDYNIEM I CZERESNIA

Przepis znalazlam w internecie, zmienilam tylko wisnie  na czeresnie.

Skladniki

200 g margaryny

350 g maki

100 g szkl cukru pudru

2 zoltka

1 lyzka kwasnej smietany

1 plaska lyzeczka proszku

Zagniesc ciasto i wlozyc do lodowki na pol godziny.

Dodatkowo

czeresnie

750 ml mleka

2 budynie waniliowe



W miedzyczasie gotujemy 2 budynie w 750 ml mleka z 5 lyzkami cukru.
Ciasto walkujemy na grubosc pol centymetra, wykrawamy krazki i wyklejamy foremki, nakluwamy widelcem  , nakladamy po lyzce budyniu i wkladamy wisnie albo czeresnie z ogonkiem,Wykrawamy krazek wielkosci foremki robimy na srodku dziurke i przekladamy ogonek czeresni.


Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz