Przepis znalazlam w internecie, zmienilam tylko wisnie na czeresnie.
Skladniki
200 g margaryny
350 g maki
100 g szkl cukru pudru
2 zoltka
1 lyzka kwasnej smietany
1 plaska lyzeczka proszku
Zagniesc ciasto i wlozyc do lodowki na pol godziny.
Dodatkowo
czeresnie
750 ml mleka
2 budynie waniliowe
W miedzyczasie gotujemy 2 budynie w 750 ml mleka z 5 lyzkami cukru.
Ciasto walkujemy na grubosc pol centymetra, wykrawamy krazki i wyklejamy foremki, nakluwamy widelcem , nakladamy po lyzce budyniu i wkladamy wisnie albo czeresnie z ogonkiem,Wykrawamy krazek wielkosci foremki robimy na srodku dziurke i przekladamy ogonek czeresni.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz