niedziela, 20 lipca 2014

GRUSZKI W ZALEWIE OCTOWEJ Z CHABRAMI

Moj wujek pisal ze pamieta smak wina z charbrow... nie ma tylu charbrow by zrobic wino , ale mam  ich tyle by zrobic gruszki z chabrami.Przepis znaleziony w internecie.

Skladniki

3 gruszki

1/4 szklanki octu jablkowego 6 %

1 1/2  szklanki wody

8 lyzeczek cukru

1 lyzka soku z cytryny

szzypta  startej skorki z cytryny

20 platkow chabrow, ja dalam wiecej

3 gozdziki



Gruszki obralam ze skorki, (w przepisie byly ze skorka:) wlalam wode do garnka , sok z cytryny i z gruszkami  zagotowalam ,Gotowac okolo 3 minut. Wyjmujemy gruszki przekladamy do sloika dodajemy platki chabrow i skorke z cytryny,


Do wody dodajemy cukier gozdziki i ocet  wszystko razem zagotowac, zalewamy gruszki,Pasteryzujemy 45 minut.


Tak wygladaja po pasteryzacji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz