Składniki
6 kotletów z karkówki
250 g pieczarek
300 g kapusty kiszonej
1 cebula
olej
sól, pieprz, przyprawa do duszonego mięsa
6 liści kapusty
Pieczarki podsmażyc z cebula, dodać kapustę kiszoną, podsmażać razem, doprawić.
Kotlety z karkówki rozbić, doprawić, na każdy wyłożyć porcję farszu kapuściano-pieczarkowego, zawinąć i podsmażać na oliwie do zarumienienia. Następnie każdą roladkę zawinąć w liście kapusty. Moje liście były małe, więc dałam po 3 liście i obwinęłam nitką, by się nie rozpadły. Po zwinięciu w kapustę podsmażamy na tłuszczu od podsmażania roladek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Posypujemy przyprawami do duszonego mięsa.
Życzę smacznego... I polecam!
...:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz