Skladniki
mieszanka salat
1 papryka czerwona
1 papryka zolta
1 duza czerwona cebula
5 fioletowych ziemniakow ugotowanych w mundurkach
kapary
Papryke posmarowac oliwa i upiec w piekarniku, Cebule pokroic w grubsze piorka i skarmelizowac na patelni z dodarkiem 2 lyzek syropu klonowego i 2 lyzek octu balsamicznego.Papryke wystudzic obrac ze skory i pokroic na paski, cebule wystudzic.
Na polmisku ulozyc mieszanke salat wylozyc skarmelizowana cebule i pokrojona papryke, posypac kaparami i poukladac plasterki ziemniakow.
Sos
50 ml octu balsamicznego
50 ml bialego wina
1 lyzka miodu
Wszystko podgrzewac do zgestnienia..Po wystudzeniu polac gotowa salatke.
Salatke podawalam z bagietka i z pieczonym czosnkiem,
Czosnek posmarowac oliwa i zawinac w folie aluminiowa, pieczemy w trakcie pieczenie papryk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz