Skladniki
0,5 kg miesa gulaszowego
2 liscie laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
vegeta
3 cebule
1 jablko
majeranek
okolo 3 kostek smalcu
Mieso ugotowac z przyprawami do miekkosci, i rozdrobnic widelcem.
Smalec roztopic dodac do niego cebule pokrojona na cwiartki, i jablka , smazyc do czasu gdy jablka beda, sie rozpadac, a cebula bedzie zeszkolona.
Dodac wtedy rozdrobnione mieso i majeranek. wymieszac i chwile przesmazyc,
Przelozyc do sloiczkow i odstawic w chlodne miejsce do wystygniecia.
Smacznego.
czytam i czytam, ale nie widzę, ile potrzeba smalcu...
OdpowiedzUsuńJuz dodalam..przepraszam,, wszystko tez zalezy tez,kto jaka lubi zawartosc mieska , czy smalcu:))Pozdrawiam
UsuńSmaczne smarowidło
OdpowiedzUsuńAle, nie takie pyszne jak Twoje z gesiego smalcu.... pamietam takie z dziecinstwa...
Usuń