poniedziałek, 14 kwietnia 2014

ZIELONY LOSOS Z ZIEMNIAKAMI

Skladniki

2 filety z lososia

sok z 1 cytryny

pieprz cytrynowy

3 lyzki oliwy

3 garscie lisci szpinaku

1  peczek koperku

1 jajko

6 ziemniakow

1 lyzka smietany

wiorki masla

Filety z lososia myjemy osuszamy papierowym recznikiem posypujemy pieprzem cytrynowym siola polewamy oliwa i sokiem z cytryny i odstawiamy  do lodowki na kilka godzin.

Ziemniaki obieramy kroimy w cienkie plastry , Liscie szpinaku miksujemy z koperkiem sola, polowe purre szpinakowego mieszamy ze smietana , Ziemniaki ukladamy warstwami w naczyniu zaroodporynym wysmarowanym  maslem  i polewamy masa szpinakowa. Na wierzch ukladamy wiorka masla.,Pieczemy w 180 stopniac az sie zrumienia.


Gdy ziemniaki beda juz prawie gotowe ubijamy jajko, dodajemy mase szpinakowo koperkowa i nakladamy na wierzch filetow. pieczemy  w 180 stopniach az sie jajko ze szpinakiem zetnie..


Podajemy z ziemniakami....


Smacznego..

1 komentarz:

  1. Bardzo smakowity ten łosoś.Nabrałem ochoty,zresztą łosoś,to moja ulubiona ryba,a do tego te smakowite ziemniaki.Pychota.

    OdpowiedzUsuń