,,WALENTYNKOWA KOLACJA WE DWOJE,,
Skladniki
przegrzebki (okolo 16 sztuk)
Kielbasa Chorizo 16 plasterkow
1 lyzka oleu rzepakowego
oliwki nadziewane papryka
2 szalotki
swieza bazylia( kilka listkow)
pieprz
2 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki wytrawnego wermutu
pol lyzeczki skorki z cytryny
Kielbase Chorizo pokroic na grubsze plasterki i usmazyc na oleju na chrupiaco.Oliwki skropic oliwa i wymieszac z posiekana szalotka i bazylia.Odstawic na 10 minut.
Przegrzebki opruszyc pieprzem i sola( ja uzylam pieprzu cytrynowego) w domu zabraklo cytryny:))
Skropic wermutem i odstawic.Wyjac przegrzebki otrzasanac z marynaty i usmazyc 2 do 3 minut by sie zarumienily., ale nie rozpadly.
Wyjac oliwki z marynaty, Wystudzone skladniki nadziewac na wykalaczki,
Podajemy schlodzone z lampka wina...:))
Uwielbiam przegrzebki, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam...muszę się w końcu odważyć:) Bardzo fajny pomysł na podanie:)
OdpowiedzUsuń